"ΟΛΗ Η ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ"








Tuesday, March 11, 2008

hiv denialism



Αντιγράφω από περιοδικό βαβέλ, τεύχος Φεβρουαρίου 2008:

Συνέντευξη της δημοσιογράφου Celia Farber.

"Δημιούργησαν τον HIV ως αρνητικό θεό: τρομακτικό και άπειρο και αόρατο και, που δεν ξέρουμε τί είναι, πού είναι, πότε είναι, και όμως είναι πανταχού παρών. Πίχνει μια πυκνή σκιά φόβου και μίσους. Τρόμου για τους άλλους. Τρόμου για ότι είναι ζωή."

"Η σημερινή εκτίμηση είναι ότι το ΑΖΤ σκότωσε 300.000 ανθρώπους"

"... Η μάχη μου εναντίον των απόψεων εκείνων που θεωρούσαν το AIDS θανατική καταδίκη ξεκινάει από την αίσθηση ότι είναι σαδιστικό και αρρωστημένο και επικίνδυνο, μια κοινωνική ελίτ - με την εξουσία του χρήματος, την εξουσία στα μέσα, την εξουσία στην πολιτική - να στιγματίζει κάποιους ανθρώπους ως ετοιμοθάνατους, με τη βοήθεια της ιατρικής και της ιατρικής τεχνολογίας. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο εχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ιατρικής..."

Για να καταλάβετε τα όσα αντιγράφονται παραπάνω, πρέπει να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη. Μια "αιρετική" άποψη αναφορικά με τον ιο....

4 comments:

revqueer said...
This comment has been removed by the author.
revqueer said...

Συγγνώμη το προηγούμενο σχόλιο πηγαινε αλλού!!

Επί του θέματος:
Τη διάβασα τη συγκεκριμένη συνέντευξη στο σύνολό της και δε κατάλαβα τίποτα! Την έδειξα σε φίλη και ούτε αυτή το έπιασε. Μπορείς να εξηγήσεις τι ισχυρίζεται πάνω κάτω; Αποσυνδέει τον HIV απ' το AIDS?

tsarlatann said...

εμενα πάντως μου έβγαλε νόημα η όλη συνέντευξη...

ναι, αποσυνδέει τον ιό από το σύνδρομο, και βλέπει από μια πολιτική σκοπιά τα πράγματα, το ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών, την όλη "θρησκεία του AIDS".

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι ασπάζομαι την άποψη, απλά μπορώ να καταλάβω τον σκεπτικισμό, δεδομένου ότι στην δυτική ιατρική δεν έχουν όλα τα πράγματα σχέση αιτίας αιτιατού (η απλά δεν έχουν βρει ακόμα τη σχέση).

Ασπάζομαι όμως πλήρως την άρνηση να υποκύψω στον τρόμο και (συνεπώς) στον στιγματισμό των οροθετικών...

P.S.
Μια φίλη μου γιατρός έχει η ίδια εδώ και 2 χρόνια ένα κονδύλωμα που είναι ύποπτο για καρινογέννεση... αυτό είναι λιγότερο σημαντικό;

Καπνίζω 1 καπνό την μέρα, αυτό είναι λιγότερο σημαντικό;

Hfaistiwnas said...

Από τα λεγόμενά σας κατάλαβα περίπου περι τίνος πρόκειται. Μπορεί να έχει και δίκιο. Άλλωστε συμφέροντα παίζονται παντού. Όχι φίλε tsarlatann, δεν είναι λιγότερο σημαντικό...