"ΟΛΗ Η ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΘΩΝ"

Saturday, March 22, 2008

ex


Αύριο έρχεται ο πρώην μου στο νησί...

Για τετραήμερο...

Και εγώ είμαι μουδιασμένος.

Δεν ξέρω γιατί του ζήτησα να έρθει, δεν ξέρω γιατί θέλησε να έρθει...

Ένας χρόνο μου πήρε να μην πονάω... Και αύριο έρχεται...

"Δεν το περίμενα ότι θα χωρίσετε, είχα δει τη λάμψη στα μάτια σας"

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, λένε. Εμένα μάλλον μου αρέσει να πεθαίνει πολλές φορές...

Tuesday, March 18, 2008

καμπάνα για ρατσισμόΑντιγράφω από την Ελευθεροτυπία 15/03/08

Καμπάνα για ρατσισμό

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Καμπάνα» 60.000 ευρώ έριξε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, διότι αρνήθηκε να συνάψει συμβόλαιο ασφάλειας ζωής σε ομοφυλόφιλο, αφού προηγουμένως προχώρησε σε αθέμιτη συλλογή προσωπικών στοιχείων, τα οποία αφορούσαν την ερωτική του ζωή.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2001, όταν ο προσφεύγων, προκειμένου να συνάψει ασφάλεια ζωής στην εταιρεία, του ζητήθηκε να συμπληρώσει αίτηση και να απαντήσει και στην ερώτηση εάν έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Οταν γνωστοποίησε ότι δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, διότι είχε απαλλαγεί παίρνοντας προσωρινό απολυτήριο ακαταλληλότητας στο οποίο είχε κριθεί Ι5, τότε του ζητήθηκε να προσκομίσει το απολυτήριο στρατού, πράγμα που έκανε. Πέρασαν όμως δύο μήνες και το συμβόλαιο δεν είχε καταρτιστεί, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Εθνική Ασφαλιστική και, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, υπάλληλος της εταιρείας τού είπε προφορικά ότι δεν τον ασφαλίζουν γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Τότε υπέβαλε αίτημα να του απαντήσει εγγράφως η εταιρεία, η οποία με επιστολή της εξέφραζε τη λύπη της διότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη της ασφάλισης, επικαλούμενη «ιατρικά και στατιστικά δεδομένα και την πάγια τακτική που ακολουθεί η εταιρεία σε τέτοιες περιπτώσεις».

Καμία απάντηση

Μετά την καταγγελία, η Αρχή κάλεσε την Εθνική Ασφαλιστική να διευκρινίσει σε ποια ακριβώς ιατρικά και στατιστικά δεδομένα βασίστηκε για να απορρίψει την πρόταση ασφάλισης και ποιες είναι συγκεκριμένα οι «ανάλογες περιπτώσεις» που συνθέτουν την «πάγια τακτική» της εταιρείας. Δεν έλαβε όμως καμία ουσιαστική απάντηση.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της Αρχής, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίστηκαν ότι το αίτημά του απορρίφθηκε όχι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, αλλά διότι το απολυτήριο στρατού τον χαρακτήριζε Ι5. Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι ο συγκεκριμένος δεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής (3/2008), μόνο από το γεγονός ότι δεν υπηρέτησε στον στρατό εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων, δεν προκύπτει ούτε συγκεκριμένη βλάβη ούτε κίνδυνος της υγείας του που, ενδεχομένως, να μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απόρριψη της πρότασής του για ασφάλεια ζωής. Οπως επισημαίνουν τα μέλη της Αρχής, που συνεδρίασαν υπό την προεδρία του Δ. Γουργουράκη, η εταιρεία δεν είχε δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν αποκλειστικά στην ερωτική του ζωή προκειμένου να καταρτίσει το συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να παραβιάσει τον σχετικό νόμο. Με αυτό το σκεπτικό επέβαλε στην Εθνική Ασφαλιστική πρόστιμο 60.000 ευρώ

Monday, March 17, 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS
Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

Sunday, March 16, 2008

portishead - the rip


Επέστρεψαν.... Το ακούω τώρα...

αριστούργημα